Mischievous!

Höst på Malta

Nu börjar det äntligen att bli lite svalare här på Malta. Ska jag vara helt ärlig så är hösten min favorit årstid här på ön. Det är fortfarande varmt men inte så att svettas ihjäl så fort man går utanför ett rum med AC. Temperaturen i vattnet är alldeles perfekt just nu, vilket gör det extra trevligt att dra till stranden och bada eller snorkla. Dessutom går det att hitta superbilliga flygbiljetter om du söker på en sida som jämför flyg som till exempel flygresor.se.Min mamma och pappa kommer ju snart och hälsar på. Om drygt tre veckor. Mamma har varit här förut men det är första gången som pappa kommer hit och hälsar på så jag försöker planera in en massa saker att se och göra under de fem dagar som de är här, vilket leder till frågan: Vad finns det att göra på Malta under hösten? Och vad planerar jag att hitta på med mina föräldrar?

  • Sola och bada. Det är fortfarande minst lika bra väder på Malta som det är under en bra svensk sommar
  • Sitta på mysiga uteserveringar efter att jag slutat jobbet och njuta av Happy Hour drinkar. Två för en och under de dagar som mina päron är här så är det cheat days från träningen.
  • Besöka Mdina som är Maltas gamla huvudstad och en av mina absoluta favoritplatser här på ön.
  • Ta båten över till Comino för att besöka Blue lagoon. Båtarna går fortfarande dagligen under Oktober månad och vill ni ha ett billigt alternativ på en dagsutflykt som inkluderar lunch och obegränsat med vatten, läsk, vin och öl så rekommenderar jag Captain morgan cruises som går ifrån Sliema Ferries.
  • Ta med dem på middag på Caviar & Bull. Min absoluta favoritrestaurant. Annorlunda och goda maträtter. Rekomenderar att testa deras ostron.
  • Åka hop on hop off bussarna som en äkta turist. Dessa bussar är faktiskt superkul att åka och du kan ta dig till ett flertal sevärdheter under en dag. Hoppas av där du känner för det och ta nästa buss 40 min senare. Sitter du dessutom på ovanvåningen så kan du samtidigt passa på att sola ansiktet. Det finns två olika typer av dessa bussar och city sightseeing Malta är snäppet billigare.

 

Utöver detta lär det bli att promenera runt en hel del för att se oss omkring, en hel del strandbesök och självklart äta en massa god mat på flera av mina favoritrestauranger. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas