Mischievous!

Hur man får långt och friskt hår

Jag har märkt en viss skillnad på mitt hår sedan jag flyttade till Malta. Det känns som att håret växer fortare, säkert på grund av mer sol än i Sverige, men det känns även som att håret blir torrare vilket gör att jag behöver klippa det oftare. Jag har googlat runt lite och hittat en bra lista hos Vecko Revyn som jag tänkte dela med mig av om hur du kan få ditt hår att växa längre, och hålla sig friskt samtidigt.

  • Inre balans. Om man inte mår bra eller om kroppen inte mår bra så kan det synas på både hud och hår. Bland annat kan håret bli tunnare och ramla av lättare om man inte mår bra. Försök att få ro och balans i kroppen så kommer din hud och hår snart att skimra i takt med din inre balans.
  • Ät bra kost. Det är viktigt att få i sig av hela kostcirkeln. Inte utesluta något som din kropp behöver. Vad du äter kommer att synas på din hårkvalitet. Ät dessutom ofta. Hoppar du över måltider så kommer kroppen att lagra all näring till de viktigare organen istället för att dela ut den till de mindre viktiga delarna som hår. hud och naglar.
  • Stressa inte för mycket. När du stressar så utsöndrar kroppen kortisol som i för höga mängder kan leda till hårförtunning. Hitta ett sätt att slappna av som passar dig. Jag själv kan ha det rätt stressigt ibland på vardagar och då hjälper träningen mig mycket med att slappna av.
  • Använd värmeverktyg och kemiska behandlingar så lite som möjligt, och när du väl använder värmeverktyg så ha alltid i värmeskydd innan. När det kommer till färgning och blekning så försök att vänta så länge som möjligt med att färga håret. Jag själv brukade bleka håret en hel del men har nu låtit håret vila sedan december och känner att håret blivit friskare och tjockare.
  • Boosta med vitaminer och protein. Får du inte i dig allt du behöver under dagens kostintag så är det alltid bra att komplettera med vitaminer av olika slag. Jag själv äter selen & zink tillskott plus tre tabletter om dagen från ett tillskott vid namn Stora hårkuren som du hittar här till ett bra pris. En burk räcker länge också.
  • Vårda din hårbotten. Massera din hårbotten med mjuka cirkelrörelser med fingertopparna för att få igång blodcirkulationen. Använd även en hårmask för din hårbotten en gång i veckan.
  • Ge ditt hår fukt. Använd återfuktande inpackningar och leave in balsam. Jag själva är ett stort fan av hårolja och använder det ungefär varannan gång efter att jag har tvättat håret. Det mjukar verkligen upp det torra barret och ger en fin lyster till håret. Här finner du en massa bra håroljor att välja mellan.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas