Mischievous!

Kategori: Mat

En kväll på Rocksalt


 

Jag älskade restaurangen rocksalt, det gjorde däremot inte min pojkvän och jag ska berätta varför. 
Rocksalt är mer som en vinbar med små tapas och tilltugg mer än vad det är som en restaurang. Jag älskar att sitta och smutta på något gott vin samtidigt som jag njuter av goda ostar, ostron och annat småplock. Min pojkvän däremot älskar att äta stora portioner med mat, eller som han kallar det "riktig" mat, så han var inte lika imponerad. Well, jag gissar på att detta får bli ett hak för mig och mina tjejpolare i fortsättningen då jag tyckte att det var supermysigt.

Vegetarisk Bönpasta med pestosås

Gjorde precis världens godaste pastasås till min bönpasta här hemma. Bilderna kanske inte är världens bästa då ljuset sög här inne, men jag måste dela med mig av mitt recept för det blev helt underbart gott!
Så, du behöver

  • Vitlök
  • körsbärstomater
  • zucchini
  • creme fraiche 
  • grön pesto
  • grön bönpasta

Först fräste jag på löken i olja i en stekpanna, och hällde sedan i körsbärstomaterna som jag delade i fyra bitar. Sedan skivade jag en zucchini och stekte på tillsammans med vitlöken och tomaterna. Efter en stund blandade jag i creme fraichen och några skedar pesto. Sen var såsen klar! Sen är det bara att koka på bönpastan och blanda i. Superenkelt, supergott och vegetariskt.

Varm choklad med smores

Än är det inte höst här, men satt och bläddrade runt lite på en hemsida och hittade massvis med recept på varm choklad i olika varianter inför kalla höstkvällar. Alla recept såg så sjukt goda ut men det var en jag fastnade för lite extra. Varm choklad med smores. Tänkte dela med mig av receptet till er läsare och länka till inlägget om ni vill kika runt bland de andra recepten.

Du behöver (för 2 koppar):

 

  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1/4 dl kakao
  • 2 msk chokladsås
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl marshmallows

Gör så här:

Sätt ugnen på ”grill”. Hur varmt du ska ha beror på vilken ugn du har, testa dig fram och börja vid 125 grader. Blanda mjölk och vatten i en kastrull och värm upp vätskan på medelhög värme i ett par minuter. Häll sedan i kakao, socker och salt och vispa lätt. När allt är blandat häller du i vätskan i två ugnssäkra koppar. Fyll upp med marshmallows i båda och ställ dessa på ett galler i ugnen. Håll koll så att marshmallowsen får en gyllenbrun färg, då är det dags att ta ut kopparna (obs: använd en grytlapp!). Häll över chokladsås och servera genast.


Här är sidan som jag fann receptet på och där ni kan läsa om fler recept.

Grilltips

Förra fredagen hade jag en middagsdejt med min kollega här på jobbet. Vi lagade färsk lax i ugn med romsås och sallad. Till detta gjorde vi ett potatisknyte som jag brukade lägga på grillen under somrarna då jag fortfarande bodde i Sverige. Superenkelt och supergott!
För att göra dessa behöver du:
- Färskpotatis
- Färsk sparris
- Champinjoner
- Lök
- Philadelphia ost med vitlök och örter
- Aluminiumfolie

Koka potatisen och hacka den sedan i mindre bitar. Hacka sparris, lök och svamp och blanda sedan allt tillsammans i ett folieknyte. Lägg över en stor klick Philadelphia ost och lägg sedan på grillen. Fungerar även bra att göra i ugn.


Kanske inte världens bästa bild, men nu var det bara den jag hade :p

Banan chokladbollar

Jag testade att göra banan chokladbollar här om dagen. Jag älskar ju sötsaker men försöker trappa ner lite på sockret. Jag har sett många skriva om banan chokladbollar så jag googlade fram något recept och testade. Glömde tyvärr bort att ta bild så bilden nedanför är googlad. (jag får ta en bild nästa gång). Men de blev rätt goda faktiskt. Inte riktigt lika goda som vanliga chokladbollar, men helt okej. Tror jag ska ha lite mindre havregryn och lite mer honung i nästa gång faktiskt. Jag kör alltid på ögonmått så ibland kan det bli för mycket eller för lite av ingredienser. Jag är riktigt grym på att laga mat, men inte lika vass på efterrätter (förutom cheesecake, min cheesecake är grym).
Det jag hade i (på ett ungefär) i banan chokladbollarna var:
1 banan
2 - 2.5 del havregryn
1 msk honung
2 msk kakao
0.5 dl kokosflingor
DONE!

Dagens lunch


Dagens lunch blev rester från gårdagens middag. Det blev kyckling och rotfrukter i ugn tillsammans med mozarella och avokado toppat med balsam-glaze. Så enkelt att göra. Älskar verkligen rotfrukter i ugn, speciellt sötpotatis och morötter.

Michelada

Jag är ett stort fan av Mexikansk mat. Tyvärr existerar inte det här på ön utan det finns bara en massa TexMex ställen. Meen jag gillar ju gammal hederlig tacos också. Men jag tycker att Mexikansk mat är godare. Speciellt när det kommer till kryddorna och såserna och sättet att tillaga maten på. Oftast när jag är ute och reser så brukar jag försöka hitta bra restauranger med Mexikansk mat att äta på. Det går att hitta riktigt bra sådana, framförallt i Spanien. De bästa ställena är oftast de som bara är ett hål i väggen med 3-4 bord att sitta vid faktiskt. Jag åt på två riktigt bra ställen sist i Barcelona och ett annat sist jag var i Madrid. Ska ta reda på vad de hette och dela med mig av dem.

Här är bilder på två av mina absoluta favoriter Michelada (Öl blandat med stark chili & tomatsås) Samt Tacos al pastor.

@ Sako Sushi

Tog med min lilla Mexikanska på födelsedags lunch idag. Blev ett av våra favorit sushiställen här i St Julians. Sako Sushi.

Middag på Caviar and Bull 10/10

Igår kväll bjöd vi mamma på middag på Caviar and Bull. Det är nog den absolut bästa restaurangen jag ätit på i hela Malta. Maten var riktigt god och annorlunda mot vad man är van vid här. Deras ostron var dessutom några av de bästa jag haft. Lätt en 10 poängare!